Lavazza Crema E Gusto 250gr
Ένα χαρμάνι με ιδιαίτερα διακριτικό χαρακτήρα, αναδύει λεπτές σοκολατένιες νότες και πλούσια γεύση.
Βαθμός δυσκολίας:
Χρόνος παρασκευής: 3 ώρες
Για τη ζύμη
Τοποθετούμε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα ψηλό και στενό μπολ και ραντίζουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο καθώς τα αναμιγνύουμε με ένα ραβδομπλέντερ. Βάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτοντας πρώτα το αλεύρι και τη ζάχαρη και έπειτα το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ζυμώνουμε τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν μια απαλή υφή και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Βουτυρώνουμε τις βάσεις και απλώνουμε τη ζύμη, χρησιμοποιώντας περίπου 30-50gr ανά βάση. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 °C για 10-12 λεπτά.
Για την κρέμα
Προετοιμάζουμε τον καφέ και σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα. Έπειτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα. Περιχύνουμε το μείγμα στο νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Προσθέτουμε τον καφέ και τη σοκολάτα, κλείνοντας τη φωτιά, και αναμιγνύουμε με ένα σύρμα ή ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Για τη μαρέγκα
Τοποθετούμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, χτυπώντας τα μέχρι το μείγμα να γίνει πυκνό και αφράτο.
Για τη γέμιση
Όταν η κρέμα κρυώσει, προσθέτουμε 50gr μαρέγκας για κάθε 150gr κρέμας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πασπαλίζουμε περιμετρικά με άχνη ζάχαρη, γεμίζουμε κρέμα με ένα κορνέ και στολίζουμε με μερικά μούρα.
Ένα χαρμάνι με ιδιαίτερα διακριτικό χαρακτήρα, αναδύει λεπτές σοκολατένιες νότες και πλούσια γεύση.
Ένα χαρμάνι με ιδιαίτερα διακριτικό χαρακτήρα, αναδύει λεπτές σοκολατένιες νότες και πλούσια γεύση.