Recipes

Λικέρ Καφέ

Βαθμός δυσκολίας:

Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

Συστατικά

Για το σιρόπι ζάχαρης

  • • 250ml νερό
  • • 250gr καστανή ζάχαρη

Για τη συνταγή

  • • 250gr αλκοόλ 95° (καθαρό οινόπνευμα)
  • • 100ml espresso
  • • 25gr σκόνη καφέ
  • • 150ml νερό
  • • 2 κλωναράκια βανίλιας

Εκτέλεση

Για το σιρόπι ζάχαρης

Για τη προετοιμασία του σιροπιού, τοποθετούμε τη καστανή ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 9 λεπτά.

Για το λικέρ

Τοποθετούμε τα κλωναράκια βανίλιας και τη σκόνη καφέ στο αλκοόλ για 7 ημέρες.
Φιλτράρουμε το υγρό με τη βοήθεια ενός νοτισμένου φίλτρου, χρησιμοποιώντας μια ψιλή σήτα.
Αναμιγνύουμε το φιλτραρισμένο υγρό με το σιρόπι ζάχαρης.
Προσθέτουμε τον espresso και έπειτα το νερό για να κατεβάσουμε τους αλκοολικούς βαθμούς, αφήνοντας το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε το τελικό προϊόν σε ένα μπουκάλι και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει επαρκώς, είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Ο ιδανικός καφές για τη συνταγή...

Lavazza Qualita Rossa 250gr

Από εκλεκτούς κόκκους Robusta και Arabica, ο μύθος του αυθεντικού Ιταλικού καφέ συνδυάζεται με την ισορροπημένη γεύση και το πλούσιο σώμα.

Lavazza Qualita Rossa 250gr

Από εκλεκτούς κόκκους Robusta και Arabica, ο μύθος του αυθεντικού Ιταλικού καφέ συνδυάζεται με την ισορροπημένη γεύση και το πλούσιο σώμα.

Για να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας,

θα πρέπει να δηλώσετε υπεύθυνα ότι είστε σε νόμιμη ηλικία για κατανάλωση αλκοόλ.

Είμαι τουλάχιστον 18
Είμαι κάτω από 18