Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Νότια Αφρική το 1935, ο Luigi Lavazza
εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του βλέποντας τη καταστροφή ολόκληρων
σοδειών καφέ που παρέμεναν απούλητες. Η εμπειρία του αυτή σχημάτισε το
πρωτοποριακό για την εποχή όραμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας, βιώσιμης
στρατηγικής.
Από τότε, η Lavazza δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην οικονομική, περιβαλλοντολογική και
πολιτιστική κληρονομιά των χωρών με τις οποίες συνεργάζεται. Με πολυάριθμα
προγράμματα υποστήριξης των παραγωγών και όχι μόνο δεσμεύεται έμπρακτα στη
προσπάθεια αναβάθμισης των κοινοτήτων τους.
Στους κύριους στόχους τέτοιων δράσεων συγκαταλέγονται η υποστήριξη νέων
επαγγελματιών στη βιομηχανία του καφέ, η εφαρμογή πράσινων πρακτικών
καλλιέργειας και η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.